Artikelen

Stebru-directeur: ‘Er is nooit aan gedacht om de lift te verplaatsen’

Foto: Pixabay

Waarom heeft Stebru niet naar het keuringsrapport gevraagd? En waarom is, toen het risico van een botsing niettemin ontdekt was, niet gekozen voor een technische veiligheidsmaatregel? De officier van justitie was tijdens de rechtszitting duidelijk van mening dat bouwbedrijf Stebru onvoldoende heeft gedaan om het dodelijke kraanongeluk van 22 mei 2019 te voorkomen. Stebru wees er tijdens de rechtszaak op dat het de kraanopstelling toch had laten keuren, maar gaf toe dat voor de technische oplossingen “bij niemand het kwartje is gevallen.”

“Het is stil zonder Kevin. Iedere avond, iedere dag.” Aan het woord is de moeder van Kevin Vrolijk, de kraanmachinist die drie jaar geleden op 24-jarige leeftijd bij een arbeidsongeval om het leven kwam.

De ouders van Vrolijk doen woensdag 13 april 2022 hun verhaal in de rechtbank in Rotterdam, waar Stebru terechtstaat. Het OM verwijt het Zuid-Hollandse bouwbedrijf overtreding van de Arbeidsomstandighedenwet en dood door schuld.

“Vanaf het moment dat Kevin er niet meer was, hebben we een totaal ander leven. Het is stil, leeg en uitzichtloos. De verantwoordelijken moeten gestraft worden.”

Lees het hele verhaal op cobouw.nl